ua en ru

Батька Ходорковського викликали на допит

Батька Ходорковського викликали на допит Фото: Батько Михайла Ходорковського Борис

Батько колишнього глави ЮКОСа викликаний слідчим Юрієм Буртовим, який вів справу Олексія Пічугіна

Батька колишнього глави ЮКОСа Михайла Ходорковського Бориса Мойсейовича слідчі СК РФ викликали на допит. Про це йдеться на офіційному сайті Михайла Ходорковського.

Так, із повістки випливає, що Борис Ходорковський викликаний слідчим Юрієм Буртовим, який вів справу Олексія Пічугіна.

"4 серпня в ліцей "Підмосковний" в Коралово для дітей-сиріт та дітей з неблагополучних сімей, заснований батьками Михайла Ходорковського, прийшли слідчі СК РФ. Вони принесли повістку з викликом на допит в якості свідка Бориса Мойсейовича Ходорковського. Допит призначений на 10 ранку 6 серпня", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити той факт, що слідчі прийшли на наступний день після річниці смерті Марини Пилипівни Ходорковської і дня народження Бориса Мойсейовича, якому 3 серпня виповнилося 82 роки.

Нагадаємо, керівник управління взаємодії зі ЗМІ СК РФ Володимир Маркін заявив, в Слідкомі відновили розслідування справи про вбивство мера Нефтеюганська Володимира Пєтухова в 1998 р. і підозрюють, що до злочину може бути причетний Михайло Ходорковський.

Відзначимо, Володимир Пєтухов був застрелений 26 червня 1998 в день народження Ходорковського.

У 2005 р. звинувачення у вбивстві Пєтухова було пред'явлено колишньому керівнику відділу внутрішньої економічної безпеки НК "ЮКОС" і екс-начальнику відділу управління безпеки ВАТ банк "Менатеп" Олексію Пічугіну. Через два роки суд визнав його винним у злочині і засудив до довічного ув'язнення. У вироку зазначалося, що Пічугін організував вбивство Пєтухова, який намагався повернути в бюджет приховані ЮКОСом податки. Імен замовників вбивства Петухова у вироку названо не було.