ua en ru

Відсторонення Паралімпійського комітету Росії залишено в силі

Відсторонення Паралімпійського комітету Росії залишено в силі Фото: ПКР (twitter.com/RussianParalymp)

Питання про участь російських спортсменів в Іграх-2018 вирішиться в січні

Виконавчий комітет Міжнародного паралімпійського комітету (IPC) залишив у силі відсторонення Паралімпійського комітету Росії (ПКР). Про це йдеться в прес-релізі організації.

Питання про участь російських спортсменів у Паралімпійських іграх 2018 року вирішиться в кінці січня.

"Міжнародний паралімпійський комітет зберігає відсторонення Паралімпійського комітету Росії і ухвалить остаточне рішення про те, чи зможе ПКР брати участь в зимових Паралімпійських іграх-2018 наприкінці січня", - йдеться в повідомленні.

У серпні 2016 року IPC ухвалив одноголосне рішення відсторонити росіян від Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро і позбавити ПКР членства в організації на основі проміжних висновків незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). У доповіді WADA, який був підготовлений під керівництвом Річарда Макларена, наводилися відомості про вживання російськими спортсменами допінгу.

У січні 2017 року IPC заборонив російським паралімпійцям брати участь у відборі до зимових Ігор 2018 року в Пхенчхані.

Нагадаємо, у вересні IPC відмовив Паралімпійському комітету Росії у відновленні членства в організації, продовживши діючі санкції. Однак дозволив росіянам брати участь у відборі в нейтральному статусі в гірськолижному спорті, біатлоні, сноуборді і лижних гонках.

Майбутня Паралімпіада пройде в південнокорейському Пхенчхані з 9 по 18 березня 2018 року.