ua en ru

Відставка Саакашвілі: подробиці

Відставка Саакашвілі: подробиці Фото: Саакашвілі подав у відставку

Саакашвілі після відставки буде боротися з корупцією в Києві

Відставка Саакашвілі пов'язана з високим рівнем корупції в Україні. Про це в ході виступу заявив сам голова Одеської обласної державної адміністрації. Зокрема, Саакашвілі підкреслив, що "останньою краплею стали е-декларації".

Саакашвілі має намір розпочати "новий етап боротьби"

"Я дійсно не хочу залишати одеситів напризволяще. Але я їм хочу сказати, що ми обов'язково піднімемо і Одесу. І коли я приїхав сюди, я хотів, щоб тут були такі ж темпи розвитку, як в Батумі. Але я добре пам'ятаю, що Батумі ми почали розвивати тільки після того, як звільнили Тбілісі від корупціонерів. І Одеса розвинеться тільки після того, як Київ буде звільнений від корупціонерів, які прямо сприяють бандитизму і беззаконню, в тому числі в Одеській області", - почав свою промову Саакашвілі.

Так, Михайло Саакашвілі йде у відставку, однак свою діяльність в Україні припиняти не збирається. За його словами, після складання повноважень, він має намір розпочати "новий етап боротьби".

"Мені це все дійсно набридло. Я вирішив подати у відставку і розпочати новий етап боротьби. У мене не опуститися руки, і я не втомлюся. І нехай вони не розраховують позбутися від мене. Я той солдат, який йде стільки, скільки може, скільки треба. Скільки треба до перемоги, яка позбавить Україну від цієї корупційної бруду, яка капіталізує на крові наших солдатів, на жертви Майдану. Я впевнений, що в Україні більше, ніж достатньо нових молодих, не заплямованих сил. Ми обов'язково об'єднаємося і закінчимо цю боротьбу перемогою України", - заявив Саакашвілі.

Як повідомила РБК-Україна помічник голови Одеської ОДА Дарина Чиж, Саакашвілі вже офіційно подав документи на відставку.

Саакашвілі очолював Одеську ОДА

Михайло Саакашвілі 29 травня 2015 року отримав громадянство української. На наступний день, 30 травня 2015 року, він був призначений на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

Політична діяльність Саакашвілі

Михайло Саакашвілі – грузинський політик. З 2008 по 2013 роки був президентом Грузії. В українську політику Саакашвілі прийшов у 2015 році на запрошення Петра Порошенка. Спочатку він був призначений позаштатним радником президента України. Крім того, він очолив створений в той же день Рада реформ.

Нагадаємо також, що в травні цього року Саакашвілі заявляв про намір повернутися до політичної діяльності в Грузії.

"Хай ніхто не сумнівається і не сприймає як загрозу - це природне справу - я маю намір повернутися до Грузії і має намір активно підключитися до процесів", - заявив Саакашвілі.

Так, у парламентських виборах 2016 року в Грузії брала участь партія "Національний рух", створена екс-президентом Михайлом Саакашвілі. Вона набрала 27, 14% і пройшла в парламент.