ua en ru

Відставка Кабміну не вплине на графік робочих переговорів з МВФ, - Акімова

Відставка Кабінету міністрів України не вплине на графік робочих переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це журналістам заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Укаїни Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

Акімова нагадала, що Україну на переговорах з МВФ представляє глава НБУ, міністр фінансів, іноді до цього підключається Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

"Робочі контакти йдуть постійно, деякі члени уряду на протязі цих 2 років мінялися, але це не означало, що це якось впливало на зміст переговорів. Суть переговорів пов'язана з тим, як йде оцінка МВФ фіскальної ситуації в Україні, наскільки близькі макроекономічні оцінки майбутнього, а це не залежить від особистості міністра", - сказала вона.

За словами Акімової, поки що тривають переговори відносно того, чи буде продовження програми stand-by.

"Коли Україна і МВФ домовляться про свої позиції, тоді ж буде публічно представлено про який форматі йде мова. Поки йдуть робочі переговори", - сказала вона.

Відзначимо, чинна програма співпраці України і МВФ вже завершилася, проте, за словами глави Міністерства економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка, існує можливість її продовження на дев'ять місяців.

У свою чергу МВФ заявив, що не веде переговорів з Україною з приводу відновлення співпраці. За словами директора департаменту з міжнародних відносин МВФ Джеррі Райса, в валютному фонді поки не визначилися з умовами продовження співпраці з Україною.

Читайте також: Місія МВФ працюватиме в Україні з 7 грудня, - Альєр