ua en ru

Відставання від графіка будівельно-монтажних робіт на НCК "Олімпійський" буде надолужено весною, - Ю.Павленко.

Відставання на 3-4 тижні від графіка будівельно-монтажних робіт на Національному спортивному комплексі "Олімпійський" буде надолужено у весняний період. Про це заявив міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко у ході зустрічі з експертами УЄФА, повідомляє прес-служба Міністерства.

За його словами, погодні умови уповільнили темпи виконання окремих видів робіт, зокрема бетонування.

Експертна група на чолі з головою департаменту Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) зі стадіонів та безпеки Марком Тіммером проінспектувала 26 січня ц.р. підготовку стадіону НСК "Олімпійський", на якому планується проведення фінального матчу чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Фахівці УЄФА заслухали звіти щодо виконання проектів спортивних арен у Львові та Харкові. На підставі зроблених висновків експерти УЄФА складуть черговий звіт стосовно стадіонів.

За словами Ю.Павленка, відсутність державного бюджету на 2010 рік дійсно непокоїть Європейський футбольний союз. Втім, фінансування проектів підготовки до ЄВРО-2012 розпочалося у 2010 році згідно із планом. На сьогодні на спорудження та реконструкцію інфраструктури до футбольного турніру вже виділено 120 млн грн, з них 50 млн грн - на реконструкцію НСК "Олімпійський".

"Згідно Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у 2010 році на будівництво НСК "Олімпійський" передбачено виділити 1 млрд грн",- сказав міністр. Він також додав, що загальна вартість стадіону буде відома після підписання актів прийому-передачі та введення його в експлуатацію, і сподівається, що сума не буде більшою, ніж вона затверджена сьогодні. Водночас корективи будуть, вони пов'язані з курсами іноземних валют та з нестабільною ціною будівельних матеріалів. "Але, я впевнений, що необхідні кошти будуть виділені, і будівництво стадіону буде завершене вчасно", - резюмував Ю.Павленко.