ua en ru

Відставання по графіку накопичення вугілля на українських ТЕС становить 60% - "Укренерго"

Відставання по графіку накопичення вугілля на українських ТЕС становить 60% - "Укренерго" Фото: "Укренерго" (УНІАН)

Запаси антрацитового вугілля на складах українських ТЕС складають 559 тис. тонн

Відставання по графіку накопичення вугілля на українських ТЕС становить 60%. Про це сьогодні повідомив заступник директора з оперативного управління, головний диспетчер "НЕК "Укренерго" Віталій Зайченко під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фактичне відставання по графіку становить близько 60% ... Для комфортного проходження щоденні поставки на станції повинні складати 100 тис. тонн", - сказав Зайченко.

Він додав, що запаси палива на складах ТЕС складають 1 млн 90 тис. тонн. У той же час запаси антрацитового вугілля на складах українських ТЕС складають 559 тис. тонн.

Зайченко зазначив, що для комфортного проходження опалювального зимового періоду необхідна кількість вугілля, згідно з планом накопичення, на складах має становити 2 млн 800 тис. тонн.

Він додав, що в порівнянні з минулим опалювальним зимовим періодом запаси вугілля на сьогодні менше.

"У цьому році динаміка змінилася - у період вересень-жовтень вже йде спрацьовування складів... У випадку нестачі палива єдиним варіантом для балансування системи є використання газу", - сказав представник "Укренерго".

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що до 1 січня 2019 запаси вугілля в Україні збільшаться до 1,9 млн тонн.