ua en ru

Оціночна місія ЄС на Донбасі сьогодні починає роботу, - Порошенко

Оціночна місія ЄС на Донбасі сьогодні починає роботу, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко обговорив з Туском дії по деескалації ситуації на сході України

Оціночна місія Європейського союзу з аналізу ситуації на Донбасі починає роботу сьогодні, 14 травня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України Петра Порошенко за підсумками його зустрічі з головою Європейської Ради Дональдом Туском.

"Співрозмовники позитивно оцінили реалізацію рішення Саміту Україна-ЄС про направлення в Україну оціночної місії ЄС на Донбасі, яка сьогодні починає свою роботу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Порошенко і Туск на зустрічі в Аахені скоординували дії по деескалації ситуації у Донбасі.

Оціночна місія ЄС на Донбасі сьогодні починає роботу, - Порошенко

Фото: Петро Порошенко і Дональд Туск під час зустрічі в Аахені

Порошенко підкреслив, що Україна потребує більшої координації дій у питаннях мирного врегулювання і виконання мінських домовленостей між Європейським союзом і США.

Також Порошенко і Туск обговорили стан виконання зобов'язань України стосовно Плану дій щодо введення безвізового режиму.

Порошенко зазначив, що Україна розраховує на позитивну оцінку її дій на шляху євроінтеграції та відкриття для українських громадян перспективи безвізового режиму на саміті "Східного партнерства" в Ризі.

Також Порошенко закликав надати більш чіткі європейські перспективи країнам "Східного партнерства", які твердо заявили про своїх європейських прагненнях.

Нагадаємо, Туск під час свого візиту в Україну заявив, що ЄС пропонує Україні громадянську оціночну місію на Донбас замість військової.