ua en ru

Результати оцінки ГТС будуть відомі в перших числах січня, - Ставицький

Оцінка вартості української газотранспортної системи (ГТС) завершена. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр енергетики Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

Результати оцінки української газотранспортної системи (ГТС) будуть відомі в перших числах січня 2014 року. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр енергетики Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Робота з оцінки вартості ГТС завершена. Але офіційні результати компанія Ernst&Young передасть нам у перших числах січня 2014 року. Тоді ми їх оприлюднимо. Сьогодні цифри я вже знаю, але зрозумійте правильно, сказати не можу", - сказав Ставицький.

Він додав, що була проведена реальна оцінка ГТС, виходячи з питань щодо створення консорціуму.

Нагадаємо, 19 грудня Президент України Віктор Янукович заявляв про необхідність знайти мотивацію для створення газового консорціуму.

"У створенні газотранспортного консорціуму існували й об'єктивні і суб'єктивні проблеми. Перше - це те, що українська газотранспортна система входила в "Нафтогаз", і треба було зробити аудит і визначити ціну ГТС і підземних сховищ. Без цього ми не могли створювати газовий консорціум", - зазначив Янукович.

Ernst & Young - одна з найбільших у світі компаній, що надають професійні аудиторські послуги, та одна з компаній "Великої четвірки" поряд з Deloitte, KPMG та PricewaterhouseCoopers. Штаб-квартира компанії знаходиться у Лондоні.