ua en ru

Скасування місцевих виборів у Маріуполі дискримінує жителів міста, - нардеп

Скасування місцевих виборів у Маріуполі дискримінує жителів міста, які є громадянами України. Про це РБК-Україна заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Матвієнков.

"Я вважаю, що мінські угоди - вони шукають шлях до примирення через вирішення питання виборів, через виборчу систему. Сьогодні ми повинні йти цим шляхом і робити все, щоб вибори відбулися", - заявив нардеп.

За його словами, незрозуміло, чия це позиція (щодо скасування місцевих виборів у Маріуполі, - ред.) і навряд чи парламент дійде до розгляду цього проекту постанови.

"Цей проект постанови висуває партія "Батьківщина". Підтримує цю постанову БПП. Це позиція коаліції чи це позиція Президента? Не знаю, чи дійдемо до голосування за цю постанову", - зазначив Матвієнков.

При цьому політик уточнив, що сам закон про місцеві вибори в його новій редакції - певною мірою дискримінаційний.

"Частина переселенців - це більше 1,5 млн осіб - виявилися викреслені з цього процесу. Це один момент. Другий момент - не проводити вибори на території, яка сьогодні є підконтрольною України. Мені, власне, не зовсім зрозуміла ця ситуація. Коли ми проводили президентські вибори, ситуація була набагато гірша, коли ми проводили парламентські вибори, ситуація була не кращою. А сьогодні, ні з того, ні з сього, ми говоримо про те, що ми не проводимо вибори. Питання - чому? Якщо справа в ситуації, то вона зовсім не змінилася. Якщо справа в тому, що комусь не будуть подобатися результати цих виборів, напевно, це неправильний підхід", - резюмував він.

Нагадаємо, першим тезу про скасування місцевих виборів у Маріуполі висунув керівник парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко.