ua en ru

Відкрито третю чергу об'їзної дороги навколо м. Донецьк, - Мінтрансзв'язку

В Донецькій обл. відкрито дорогу, що поєднає с.Первомайське (напрямок з боку і в сторону Дніпропетровська та Києва) з магістральною автодорогою М-04 Знам'янка-Луганськ-Ізварине, що йде обхід м. Донецьк в районі Ясинуватського посту ДАІ.

В церемонії відкриття дороги взяли участь Президент України Віктор Янукович, міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко, голова Укравтодору Володимир Демішкан.

У своїй вітальній промові В.Янукович подякував дорожнім будівельникам за ефективну роботу.

За словами Президента, до Євро-2012 в Україні буде побудовано 100% доріг, необхідних для його успішного проведення. Стратегічною метою влади, зазначив Президент, є будівництво доріг.

Президент наголосив, що цього року по всій Україні буде здано в експлуатацію ще ряд ділянок автодоріг, і не тільки пов'язаних з проведенням Євро-2012. «Загалом буде збудовано понад 800 км доріг - у 10 разів більше, ніж було побудовано в попередньому році», - зауважив В.Янукович.

Завершення будівництва та пуск цієї дороги означає для мешканців Донеччини розвантаження дорожнього руху в обхід м. Донецьк за північним напрямком від існуючої об'їзної автодороги до с.Піски, зниження рівня шуму та загазованості довкілля, зменшення рівня аварійності на дорозі та створення зручних умов пересування до місця проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Генеральний проектувальник - Донецька філія «Донецькдіпродор» ДП «Укрдіпродор».

Будівництво автомобільної дороги Знам'янка-Луганськ-Ізварине на ділянці в обхід м. Донецька, км 0+000 - км 12+324 розпочато у 2007 р. і було призупинено у 2008-2009 рр. у зв'язку з відсутністю фінансування. Роботи відновлено у червні 2010 р.

III черга обходу м.Донецьк входить до переліку об'єктів підготовки до Євро-2012.