ua en ru

Відключення дніпропетровського телеканалу "34" підвищило рейтинги Власової, - експерти

Відключення від мовлення дніпропетровського "34 каналу" під час виступу журналістки Наталії Власової, що балотується від партії "Опозиційний блок" у виборчому окрузі № 26 у Дніпропетровську, значно підвищило її рейтинги і шанси на перемогу. Про це заявив політолог, керівник Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

Він підкреслив, що Власова відома жителям Дніпропетровська як автор гучних антикорупційних журналістських розслідувань, до того ж, на відміну від інших кандидатів, вона ніколи не була при владі й не перебувала в жодній політичній партії. На думку Золотарьова, це буде грати суттєву роль на результати передвиборної гонки.

"Власова відома як автор і ведуча програм журналістських розслідувань, піднімають найгостріші проблеми. У новій Верховній Раді буде як ніколи багато журналістів. І це звичайно великий плюс і позитивна тенденція. Депутат це посередник між народом і владою. І більшість журналістів може дати фору будь-якому політику у знанні реалій життя. Тим більше, що країну чекає загострення соціальних та економічних проблем, а це значить, суспільство потребуватиме максимально чесному і відкритому діалозі. І тут таким людям як Наталя Власова, як мовиться, і карти в руки. Тому у неї є непогані шанси реалізуватися вже у великій політиці", - зазначив він.

У свою чергу, політолог Кость Бондаренко зазначив, що великою перевагою всіх опозиційних політиків, у тому числі і Власової, є актуальна риторика.

"Риторика за мирне вирішення кризи на сході країни, за відродження економіки вже затребувана - від радикалізму народпорядком втомився. Тому тут і у Власової, і у інших кандидатів, опозиційних до влади, є велика перевага - як мінімум, вони говорять про економіку і про катастрофічну бідність населення. До того ж, журналістське минуле і певна репутація зіграють свою роль", - заявив Бондаренко.

Нагадаємо, під час виступу Наталії Власової в ефірі "34 телеканалу" 7 жовтня, канал був відключений з ефіру. Станом на сьогодні, трансляція так і не була відновлена.