ua en ru

Відмова від президентських виборів Королівської піде на користь, - КВУ

Тих політиків, які зараз почали знімати свої кандидатури з виборів президента важко назвати технічними. Такі висновки можна зробити зі слів голови Комітету виборців України Олександра Черненка.

"Технічні кандидати якраз не знімаються, вони будуть виконувати свою технічну функцію до кінця виборів. А знімаються ті, хто не хоче вносити розкол і розбрат серед кандидатів, які перебувають на цьому ж електоральному полі", - зазначає експерт.

Коментуючи рішення Наталії Королевської зняти свою кандидатуру, Черненко підкреслив, що участь в цій президентській кампанії стала для неї хорошим стартом для політичної діяльності в майбутньому.

Голова КВУ також зазначив, що відмова від участі у президентських перегонах піде на користь не тільки виборів, але і самої Королевської.

"Вона показала, що виражає інтереси південно-східного електорату, тому залишається з ним і не бере участь в гонці як кандидат, який може зрадити своїх виборців", - вважає він.

Крім того, за словами Черненка, Королівська виявилася єдиною серед всіх кандидатів, хто привніс в кампанію соціальну складову і став її виразником: "Ніхто крім неї (Наталії Королевської, - ред.) не говорив про соціальні питання. Постійно йшла дискусія: розкол - не розкол, мир - війна, "свої" - "чужі".