ua en ru

Відмова від поставки "Містраля" може обійтися Франції у 3 млрд євро

Відмова від поставки "Містраля" може обійтися Франції у 3 млрд євро

Остаточна відмова Франції від поставок до Росії вертольотоносця типу "Містраль" може обійтися країні у 3 млрд євро. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє французьке видання Le Parisien.

Якщо відмова від поставки буде остаточною, Франції, за даними видання, доведеться повернути близько 1,2 млрд євро у вигляді вартості контракту. Крім того, російська сторона може зажадати компенсацію в розмірі 800 млн євро.

Терміни передачі "Містраля" Росії відкладалися вже кілька разів. Згідно з контрактом, перший вертольотоносець мав бути переданий Москві восени 2014 року.Минулого тижня повідомлялося, що поставка першого "Містраля", що отримав назву "Владивосток", може відбутися 27 листопада.

У вівторок, 25 листопада, Президент Франції Франсуа Олланд прийняв рішення відкласти поставки першого військового корабля "до нового розпорядження". "Президент Республіки вважає, що нинішній стан справ на сході України все ще не дозволяє поставку першого вертольотоносця", - йшлося в комюніке, поширеному Єлисейським палацом.