ua en ru

В готелі Сіднея стався витік парів хімречовин, постраждали понад 30 осіб

В готелі Сіднея стався витік парів хімречовин, постраждали понад 30 осіб Фото: Pullman Sydney Hyde Park Hotel (cvent.com)

Під час будівельних робіт в басейні готелю стався витік у вентиляцію парів хімречовин

В Сіднеї (Австралія), в готелі Pullman Sydney Hyde Park Hotel, щонайменше 32 людини отруїлися хімічними речовинами. Про це повідомляє агенство Хіпһuа.

Як зазначається, 8 постраждалих були госпіталізовані в лікарні, решта - отримали медичну допомогу на місці.

За словами співробітника швидкої допомоги, люди всередині готелю відчули "роздратування очей і проблеми з диханням".

Після цього в будівлі виникла паніка. До теперішнього часу медики оглянули всіх постраждалих і оцінюють їхній стан як стабільний.

Повідомляється, що в басейні готелю проводилися будівельні роботи, в результаті яких стався витік у вентиляцію парів хімічних речовин - імовірно, суміші хлору та соляної кислоти.

"Після того, як співробітники та постояльці готелю відчули підозрілий запах, на місце прибули чотири пожежні машини з 16 співробітниками протипожежної служби. Фахівці оглядають 20-22 поверхи будівлі", - пише видання.

Відзначається також, що поліція оточила готель і просить пішоходів і автомобілістів уникати перебування на прилеглій території.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в чилійських комунах Кінтеро і Пучункаві токсичними газами отруїлися понад 300 осіб.

Також раніше у Варшаві в результаті витоку токсичних речовин у головному вантажному терміналі аеропорту постраждали 14 осіб. Повідомлялося, що витік стався з однієї з бочок, в якій, певно, перевозили ціаністий бензил - речовина, яка сильно діє на шкіру, очі та дихальні шляхи.