ua en ru

Звіт Кабміну: Яценюк попросив українців витримки, порозуміння і єдності

Звіт Кабміну: Яценюк попросив українців витримки, порозуміння і єдності Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив українців витримки, порозуміння і єдності. Про це він заявив під час публічного звіту про 100 днів діяльності уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я можу звернутися з великим проханням до українського народу. Усвідомлюю, що є великі очікування, усвідомлюю, що дуже складно і важко, що хочеться, щоб було швидше і краще, але прошу витримки, порозуміння і єдності... Проти нас бореться один з найбільш сильних ворогів. Це ворог свободи, демократії і української незалежності, якою є РФ і російський режим. Ми за цей період часу багато чого зробили, ще більше не зробили і так само прошу український народ. Ніяких розчарувань, опускання рук і очікування, що все зміниться. Змінюється лише те, що ми змінюємо нашими руками, мізками, нашим серцем і нашою волею", - сказав він.

"Коли людина хворіє, у нього є два варіанти: перший купувати знеболювальне, не лікуючи хвороба, починається з аспірину, а потім закінчується дорогими наркотичними засобами, людина помирає. А є другий варіант: стати, знайти діагноз і пройти складну терапію і бути здоровим. Це дуже болісно, тому що немає знеболюючих, це дуже складно, тому що треба себе змушувати кожен день, але це єдиний правильний шлях стати здоровим", - розповів Яценюк.

Він заявив, що уряд взяв на себе політичну відповідальність.

"Мені як політику було вигідну йти зовсім іншим шляхом, йти в уряд, не проводити реформи, які зараз проводяться, стати збоку і разом з Володимиром Путіним, він у нас, виявляється, критик українських реформ "Опозиційним блоком" - вони також критики українських реформ та інших політиканів, розповідати, як треба, щоб було краще. Ми вибрали інший шлях, шлях державних діячів, який тернистий... Ми з цього шляху не зійдемо", - пообіцяв Яценюк.

Нагадаємо, Яценюк також заявив, що "без сьогоднішніх реформ у нас не буде завтра".