ua en ru

Звіт Кабміну: Яценюк сподівається на прийняття законів з дерегуляції в найближчі 3 місяці

Звіт Кабміну: Яценюк сподівається на прийняття законів з дерегуляції в найближчі 3 місяці Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що всі закони щодо дерегуляції будуть прийняті в найближчі 3 місяці. Про це Яценюк заявив під час публічного звіту про 100 днів діяльності уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ті завдання, які стоять переду поруч та парламенту з дерегуляції, повинні бути виконані протягом поточного року і у нас з вами спільне завдання - це суттєве підняття в рейтингу Doing Business для того, щоб вже у 2016 р. залучити сюди іноземного інвестора", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що в поточному році складно буде залучити приватний капітал.

"І поки ситуація на сході буде розгойдуватися РФ і російськими терористами, ми отримаємо підтримку виключно від міжнародних фінансових організацій і МВФ, Світового Банку, Європейського банку реконструкції та розвитку. Але після них піде приватний інвестор і приватний інвестор повинен зрозуміти, за якими правилами він йде. Тому я сподіваюся, що в найближчі 3 місяці ми приймемо всі закони, які дадуть можливість Україні суттєво піднятися в рейтингу Doing Business і довести ще раз, що ми не говоримо про реформи, ми їх робимо", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус вважає, що економічний ефект від дерегуляції складе 60-90 млрд грн за п'ять років.