ua en ru

Від результатів виборів на Донбасі залежить мир і стабільність в Україні, - "Опозиційний блок"

Від того, як пройдуть вибори в Донцекой і Луганській областях залежить мир і стабільність по всій Україні. З такою заявою виступили партії "Опозиційний блок".

"Від того, як пройдуть вибори в цьому східному регіоні, залежить мир і стабільність по всій Україні... За інформацією, якою володіє "Опозиційний блок", існує наказ Міністерства внутрішніх справ України про охорону силами полку "Дніпро-1", що має яскраво виражену політичну приналежність, окружних виборчих комісій № 49, 50, 52 та 59, де балотуються представники цього та інших батальйонів. Така ситуація ставить під сумнів чесність виборів на цих ділянок", - йдеться в заяві політсили.

У партії зазначили, що сьогодні "загони територіальної самооборони та інші збройні формування фактично стали інструментом тиску на учасників виборчого процесу. Приватні армії захоплюють органи місцевого самоврядування, в яких розташовуються виборчі комісії. Члени цих комісій будуть змушені рахувати голоси під дулами автоматів".

"Опозиційний блок" також нагадав про те, що згідно з висновком Венеціанської комісії пристуствие військових "не сприяє демократичного прийняття рішень".

"Ми попереджаємо нинішніх представників влади - ви несете персональну відповідальність за будь-які спроби вплинути на волевиявлення народу", - підсумували представники політсили в своїй заяві.