ua en ru

Звільнення трьох заручників не є виконанням мінських угод Росією, - Геращенко

Звільнення трьох заручників не є виконанням мінських угод Росією, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

В ЄС виникають питання про пролонгацію санкцій проти Росії

Україна не розглядає звільнення трьох заручників, як прогрес у виконанні мінських угод Російською Федерацією. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко в ефірі "5 каналу".


"Ми не розглядаємо звільнення трьох заручників, як виконання Мінських угод Російською Федерацією. Ви знаєте, це спроба Російської Федерації, по-перше, продемонструвати світу, що ось ми пішли на такі поступки, і тому потрібно з нас знімати економічні санкції. Очевидно, що звільнення заручників - це тільки маленька частка в тому, що повинна виконати Російська Федерація. В першу чергу, вона повинна відвести свої війська, своїх найманців, вивезти всі ці танки з української території і, звичайно, звільнити всіх заручників", - заявила Геращенко.

Також Геращенко зазначила, що в ЄС виникають питання про пролонгацію санкцій проти Росії.

"Власне, санкції - це сьогодні дуже важлива тема. І ситуація в Європейському Союзі щодо пролонгації санкцій не така проста. Дійсно, українські дипломати провели тут велику роботу", - додала вона.

Нагадаємо, в Парламентській асамблеї Ради Європи пом'якшується антиросійська риторика, зокрема звучали заклики вже в 2016 році повернути делегацію з РФ.