ua en ru

Засуджений у США син депутата Держдуми Росії зізнався у крадіжці ще 2 млн доларів

Засуджений у США син депутата Держдуми Росії зізнався у крадіжці ще 2 млн доларів Фото: Роман Селезньов (facebook.com slavicsac)

У квітні суд засудив сина депутата Держдуми Валерія Селезньова до 27 років в'язниці за кібершахрайство

Засуджений у Сполучених Штатах російський хакер Роман Селезньов визнав провину в крадіжці двох мільйонів доларів за допомогою злому кредитних карт. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що раніше суд вже засудив сина депутата Держдуми Валерія Селезньова до 27 років в'язниці за кібершахрайство.

Міністерство юстиції США 8 вересня заявив, що Селезньов зізнався у двох нових епізодах.

Зазначено, що росіянин в 2008 році брав участь в переведенні в готівку коштів після злому компанії, яка здійснює грошові перекази.

Крім того, його звинувачують у причетності до викрадення даних кредитних карт разом з групою хакерів. Збитки по цьому епізоду оцінюється більш ніж в 50 мільйонів доларів.

Як відомо, Селезньов був затриманий спецслужбами США у 2014 році на Мальдівах. У квітні 2017 року присяжні засудили його до 27 років ув'язнення. Прокуратура встановила, що від дій Селезньова постраждали 3 тис. 700 різних фінансових установ, більше 500 компаній по всьому світу і мільйони власників кредиток. Посольство Росії в США тоді висловило протест у зв'язку з вироком.

Зазначено, що батько Селезньова, депутат Держдуми від ЛДПР, назвав затримання сина "викраданням".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зуд у США засудив сина депутата Держдуми РФ від ЛДПР Романа Селезньова і засудив до 27 років ув'язнення у справі про кибермошенничестве.