ua en ru

Ostchem має намір інвестувати в модернізацію черкаського "Азоту" 165 млн грн

Холдинг Ostchem прийняв рішення про модернізацію цеху аміаку А-5 на черкаському "Азоті". Як повідомляє прес-служба компанії, реалізація найбільшого інвестиційного проекту обійдеться підприємству у 165 млн грн і дозволить економити близько 7,5 млн куб. м природного газу на рік.

У рамках інвестпроекту, який проходитиме півтора року, проведуть реконструкцію печі первинного риформінгу. "Підготовка до реконструкції починається в листопаді. Під час реконструкції буде проведена планова заміна реакційних труб на труби більшого діаметру, передавального колектора та теплової ізоляції. Модернізація цеху А-5 - один з наших найбільших проектів наступного року. Ми очікуємо, що в результаті його реалізації ми знизимо обсяги споживання енергоресурсів і, відповідно, собівартість готової продукції", - заявив голова правління ПАТ "Азот" Віталій Скляров.

За попередніми розрахунками Ostchem, в результаті модернізації економія природного газу складе близько 7,5 млн куб. м на рік. Це дозволить підвищити рівень виробничої безпеки, гарантуватиме подальшу надійну і стабільну роботу обладнання на високих потужностях. У 2006-2008 рр. в цеху А-5 була проведена реконструкція агрегату аміаку, в результаті чого добове завантаження збільшилося із 1360 до 1700 тонн.

У ході ремонту в печі первинного риформінгу будуть замінені реакційні труби, виготовлені зі спеціальної сталі, яка витримує високі температури.

В цілому, обсяг капіталовкладень перевищить 165 млн грн. У 2006-2008 рр. модернізація агрегату в цеху А-5 черкаського "Азоту" обійшлася підприємству у 250 млн грн.

За словами генерального директора Ostchem Олександра Халіна, на всіх заводах Ostchem буде продовжена планова модернізація, холдинг має намір і надалі інвестувати значні ресурси у свої підприємства. "Щоб утримувати свої позиції, ми повинні своєчасно і швидко робити необхідні інвестиції, оновлювати основні фонди, запускати нові виробництва, нарощувати потужності та розширювати асортимент.

Як повідомлялося, Ostchem має намір у 2014 р інвестувати в розвиток черкаського "Азоту" 184 млн грн.

Нагадаємо, черкаське ПАТ "Азот" - одне з найбільших хімічних підприємств України. Спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, КАС), капролактаму, іонообмінних смол. На підприємстві працює близько 4,5 тис. людей.

Холдинг Ostchem входить у Group DF і об'єднує чотири виробники азотних добрив (ПАТ "Азот" (Черкаси, Україна), ПАТ "Концерн Стирол" (Горлівка, Україна), ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (Сєвєродонецьк, Україна), ПАТ "Рівнеазот" (Рівне, Україна), мережа складів "УкрАгро НПК" і морський спеціалізований порт "Ніка-Тера".

Засновником і власником Group DF є український бізнесмен Дмитро Фірташ.