ua en ru

З особливим статусом Донбасу треба змиритися, - посольство Німеччини

З особливим статусом Донбасу треба змиритися, - посольство Німеччини Фото: Німеччина закликала змиритися з особливим статусом Донбасу

У посольстві Німеччини задоволені змін до Конституції по Донбасу

З особливим статусом Донбасу потрібно змиритися. Про це в ході конференції повідомила постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, передає кореспондент РБК-Україна.

"Результат, який я бачила в п'ятницю, я думаю, що це може задовольняти. Можливо, навіть всі рекомендації Венеціанської комісії були там прийняті. І я знаю, що дуже така тема - це особливий статус окремих районів у Донецькій і Луганській областях... Треба сказати, що в Мінських домовленості чітко написано, що такий статус повинен бути і Ваш Президент це підписав, тому що з цим треба змиритися",- сказала Фельдгузен.

Заступник посла Німеччини висловила задоволення, що законодавче врегулювання особливого статусу Донбасу закріплено в Перехідних положеннях.

"Я особисто була дуже задоволена, що ця тема зараз закріплено в Перехідних положеннях (Проекту змін до Конституції, - ред.)", - додала Фельдгузен і, разом з тим, висловила невдоволення непрозорістю процесом напрацювання змін до Конституції в частині децентралізації.

Нагадаємо, у вересні 2014 р. Верховна Рада надала особливий статус деяких районах Донбасу.