ua en ru

Основною версією вбивства харківського судді є вбивство з метою заволодіння майном, - ГПУ

Основною версією вбивства судді Фрунзенського районного суду Харкова Володимира Трофимова є версія про вбивство з метою заволодіння майном потерпілого. Про це у Харкові повідомив генеральний прокурор Віктор Пшонка, передає прес-служба ГПУ..

"В результаті напруженої професійної діяльності правоохоронних органів вийшли на основні дві версії вбивства харківського судді Трофімова. Головна версія - заволодіння його колекцією монет", - заявив Пшонка.

За словами генпрокурора, слідство також не відкидає версію, що вбивство пов'язано з професійною діяльністю Трофимова.

Наразі, як повідомив генпрокурор, у кримінальній справі призначено 236 експертиз різної спрямованості, вже є висновки 101 експертизи.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, який також прибув у Харків, зазначив, що частина предметів з колекції убитого судді дійсно була викрадена. "Це стосується більше монет", - сказав міністр.

У ГПУ повідомили, що завтра, 11 січня, генпрокурор разом з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченко докладатимуть про хід розслідування Президентові України Віктору Януковичу.

Нагадаємо, 15 грудня 2012 року у Харкові у власній квартирі були виявлені обезголовлені тіла судді Трофимова, його дружини, сина, а також цивільної дружини сина.

Читайте також: Янукович вважає розкриття вбивства сім'ї судді в Харкові "справою честі" для всіх правоохоронних органів