ua en ru

Засновник розробника VR-окулярів пішов з Facebook

Засновник розробника VR-окулярів пішов з Facebook Фото: Палмер Лаки

Палмер Лакі покинув підрозділ віртуальної реальності Facebook

Засновник компанії-розробника окулярів віртуальної реальності Oculus Rift Палмер Лакі покинув підрозділ віртуальної реальності соціальної мережі Facebook. Про це повідомляє Bloomberg.

"Нам буде не вистачати Палмера. Він був тим, хто надихнув на створення технології віртуальної реальності і допоміг створити з неї індустрію", — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, засновник Oculus Rift був "обличчям компанії" і контролював розробку окулярів віртуальної реальності. Facebook придбав Oculus за 2 млрд доларів у 2014 році.

Компанія Facebook Inc. почала дистанціюватися від Палмера після того, як він профінансував групу, яка створювала меми проти кандидата в президенти США Хіларі Клінтон під час кампанії. Тоді Лакі вибачився за свою діяльність, оскільки вона могла нашкодити людям, пов'язаним з Oculus. Також, Палмер відмовився відвідати конференцію компанії Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд зобов'язав Facebook виплатити компанії Zenimax 500 млн доларів за крадіжку технології виробником окулярів віртуальної реальності Oculus Rift. Компанія Oculus, що належить Марку Цукербергу, скопіювала дані Zenimax у розробці VR-очок Rift. Присяжні визнали Палмера Лаки винним у порушенні договору про нерозголошення інформації.