ua en ru

Засновник Groupon звільнений з поста глави компанії

Засновник американського сервісу колективних знижок Groupon Ендрю Мейсон за рішенням ради директорів звільнений з поста глави компанії. Перший час обов'язки керівника фірми будуть виконувати зампредседателя Тед Леонсіс і виконавчий директор Ерік Лефкофскі, передає Associated Press.

Мейсон вже звернувся до співробітників компанії. Підприємець заявив, що у нього немає сумнівів в подальшому вдалому розвитку компанії. Бізнесмен додав, що дуже пишається підсумками своєї роботи і співпрацею з колегами. Поки невідомо, чим займеться бізнесмен в майбутньому.

Знижковий сервіс Groupon був заснований в листопаді 2008 р., за перший рік роботи оборот сайту склав 94 млн дол. За станом на 2012 р. глобальна мережа Groupon охоплювала вже 40 млн користувачів в 35 країнах.

При цьому з 2011 р. у компанії намітилися серйозні проблеми: чистий збиток сервісу склав 350 млн дол. За підсумками 2012 р. фірма знову опинилася в мінусі. У листопаді минулого року чутки про можливу відставку Мейсона були зустрінуті інвесторами позитивно, і вартість акцій підскочила відразу на 11,6%. Проте напередодні, після публікації більшого, ніж очікувалося, збитку і слабкого прогнозу по виручці акції впали на 25%.