ua en ru

Засновник Alibaba відмовив США у створенні мільйона робочих місць через торгівельну війну з Китаєм

Засновник Alibaba відмовив США у створенні мільйона робочих місць через торгівельну війну з Китаєм Фото: Джек Ма (flickr.com-worldeconomicforum2)

Ма каже, що торгівельна війна між США та Китаєм може тривати десятиріччями

Китайський мільярдер, засновник гіганта онлайн-рітейлу Alibaba Джек Ма, заявив, що не виконає свою обіцянку щодо створення мільйона робочих місць у Сполучених Штатах Америки (США). Про це передає DW з посиланням на китайські ЗМІ.

Причиною Ма назвав торговельну суперечку між Пекіном та Вашингтоном і пояснив, що свою обіцянку він робив у сподіванні на продовження співпраці КНР та США.

Заява Ма на початку 2017 року після зустрічі з Дональдом Трампом у Trump Tower вже тоді була сприйнята скептично аналітиками.

Тоді власника багатомільярдної бізнес-імперії запідозрили у піарі, позаяк мільйон робочих місць - майже один відсоток від усього робочого ринку Сполучених Штатів.

Нагадаємо, раніше спікер Міністерства торгівлі Китаю Гао Фен заявляв, що Китай буде змушений завдати удару у відповідь, якщо США введуть нові мита щодо товарів китайського виробництва.

Зазначимо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент США Дональд Трамп може ввести нові мита на імпорт товарів з Китаю на 200 млрд доларів.

Пекін, у свою чергу наполягає, що торгові питання з США можуть вирішити лише переговори на рівних. Трамп вимагає від Китаю поліпшення доступу до ринків та захисту інтелектуальної власності для компаній США.