ua en ru

Є всі підстави говорити про подальше зниження ціни на електроенергію, - Насалик

Є всі підстави говорити про подальше зниження ціни на електроенергію, - Насалик Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Міністр також припускає зниження ціни на газ

Є всі підстави говорити про подальше зниження ціни на електроенергію. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик в ефірі "112 Україна".

"Баланс, який готується на 2018 рік, енергетичний баланс нашої держави, передбачає подальше зростання атомної енергетики, за рахунок рішень, ухвалених, зокрема змінами складу в літній період теплової генерації. Тому є всі підстави для того, що ми можемо говорити про подальше зниження ціни на електроенергію, але НКРЕКП буде його прораховувати", - сказав Насалик.

Крім того, міністр також допустив зниження ціни на газ.

"Ми говоримо про ціну на газ, вона залишається стабільною, і ми говоримо про те, що вона може знизитися. Ми враховуємо, в тому числі останні 12 місяців, як зростала загальна ціна. Можна розглядати зміну ціни на газ, тому що хаб плюс транзит в Україні - це та сама формула "Роттердам плюс", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик впевнений в тому, що опалювальний сезон 2017/2018 пройде стабільно, без будь-яких пригод.

Міністр також зазначив, що на сьогодні запасів вугілля в Україні в два рази більше, ніж було за аналогічний період 2016 року.