ua en ru

Підстав для здороження продуктів харчування, або їх дефіциту немає, - М.Азаров

Підстав для здороження продуктів харчування, або їх дефіциту немає. Про це на розширеному засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами М.Азарова, у деяких ЗМІ поширюється інформація про можливий дефіцит гречки та її можливе значне здороження. Тому М.Азаров дав доручення місцевим органам влади, віце-прем'єру Віктору Слауті, міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку, міністру економіки Василю Цушку докласти всіх зусиль для стабілізації цін на продукти харчування. «В державі достатньо запасів гречки, зерна, іншіх продовольчих товарів, щоб компенсувати невелике скорочення врожаю ц.р., викликане аномальною посухою. Ніяких підстав для стрибка цін, а тим більше для дефіциту товару абсолютно немає», - сказав він.

Також, за словами М.Азарова, найближчим часом будуть організовані ярмарки, на яких громадяни зможуть купити товари за помірними цінами. Крім того, в Україні планується будівництво 5 великих оптових ринків для торгівлі товарами в різних регіонах країни. «Поточного року ми почнемо будувати 5 оптових ринків продовольчих товарів», - сказав він.