ua en ru

Підстав для коливання курсу гривні до долара наступного року немає, - Колобов

Міністр фінансів України Юрій Колобов упевнений, що істотних коливань курсу гривні по відношенню до долара наступного року не буде. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив міністр фінансів України Юрій Колобов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Курс (долара) - це питання для нашої країни не стільки економічне, скільки політичне. Мені здається, що та політика, яку проводить Національний банк, вона абсолютно нормальна. Тобто якщо немає якихось шокових рухів на ринку, то Національний Банк не бере участі, якщо щось залежить від дестабілізації ситуації, то Національний банк виходить і підтримує. У нас величина платіжного балансу поки негативна, але ми спільно з НБУ в цьому питанні працюємо дуже активно, і я не думаю, що наступного року, та і в цьому, як багато ... говорять, що будуть якісь істотні коливання", - сказав Колобов.

За його словами, минулої осені питання можливої девальвації гривні також обговорювалося дуже активно і зараз виникає така ж ситуація.

"Ми над цим працюємо. Ми випускаємо низку інструментів. У жовтні будуть казначейські облігації на 200 млн, і я думаю, що населення поступово (заспокоїться). Навіщо зберігати долари, якщо основні продукти не ростуть в ціні. Тому я думаю, буде низка нових інструментів", - сказав міністр, не уточнивши, проте, в якій валюті будуть випущені згадані облігації.

Читайте також: В Україні в найближчій перспективі причин для глибокої девальвації гривні немає, - Арбузов