ua en ru

Підстав для обрання мажоритарних депутатів в Криму зараз немає, - голова ЦВК

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський заявив, що наразі немає підстав для обрання на позачергових виборах до Верховної Ради України народних депутатів від одномандатних виборчих округів Криму і Севастополя.

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський заявив, що наразі немає підстав для обрання на позачергових виборах до Верховної Ради України народних депутатів від одномандатних виборчих округів Криму і Севастополя. Про це він повідомив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розуміємо важливість обрання народних депутатів України і від одномандатних виборчих округів, які утворені в АР Крим... Такий законопроект реєстрований у Верховній Раді . На жаль, він не був включений до порядку денного ВР, і підстав говорити про те, що ми зможемо обрати народних депутатів від одномандатних виборчих округів Криму і Севастополя вже 26 жовтня на цей час на жаль немає", - сказав Охендовський.

Він зазначив, що вже не залишилось часу для того, щоб забезпечити необхідні підготовчі процедури, які мають передувати організації голосування в одномандатних виборчих округів. Проте голова ЦВК висловив с сподівання, що Верховна Рада повернеться до цього питання після 26 жовтня.

"Я думаю, що згодом, можливо вже після 26 жовтня до цього питання обов'язково повернуться наші законодавці і вразі, якщо будуть ухвалені відповідні рішення на законодавчому рівні. ЦВК зі свого боку буд вживати всіх заходів, для того, щоб 12 народних депутатів: 10 від Криму і 2 від Севастополя були обрані від цих одномандатних виборчих округів до ВР нового скликання", - сказав він.