ua en ru

Порошенко впевнений, що восени в Україні піднімуть пенсії

Порошенко впевнений, що восени в Україні піднімуть пенсії Фото: Петро Порошенко (Svyatoslav Tsegolko twitter.com)

Внаслідок детінізації Україні вдалося збільшити надходження до бюджету, заявив Порошенко

Президент України Петро Порошенко впевнений, що вже цієї осені в Україні зростуть пенсійні виплати. Про це він заявив під час виступу на церемонії відкриття нового корпусу обласної дитячої лікарні у Кропивницькому.

"Внаслідок детінізації нам вдалося збільшити надходження до бюджету, підняти зарплати і вже восени ми зможемо підняти пенсії", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман, що крапка в питанні пенсійної реформи має бути поставлена у вересні для того, щоб пенсії піднялися з 1 жовтня.

За словами міністра соціальної політики України Андрія Реви, підвищення розміру пенсій розраховуватиметься індивідуально для кожного пенсіонера.

Зокрема, очікується, що: більше мільйона українців, які вже вийшли на пенсію, отримають постійну надбавку до пенсії понад тисячу гривень; збільшення пенсій на суму від 500 до 1000 гривень торкнеться майже двох мільйонів пенсіонерів; близько 2,5 мільйонів пенсіонерів після перерахунку отримають надбавку до 500 гривень; ще три мільйони пенсіонерів отримають збільшення пенсійного забезпечення після перенесення підвищення соціальних стандартів з грудня на жовтень 2017 року.