ua en ru

З осені в Україні запрацюють нові правила реєстрації абонентів телекомпослуг

З осені в Україні запрацюють нові правила реєстрації абонентів телекомпослуг Фото: НКРЗІ

Рішення має спростити процедуру реєстрації абонентів без письмового договору

Починаючи з осені 2018 року в Україні набувають чинності нові правила реєстрації абонентів телекомунікаційних послуг. Про це повідомили в Нацкомісії з держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Наголошується, що рішення має спростити процедуру реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі.

"Новою редакцією Порядку впроваджені новітні досягнення з електронної ідентифікації особи - електронного цифрового підпису, BankID та інших засобів електронної ідентифікації особистості, що є у оператора, провайдера телекомунікацій, під час подання абонентом заяви про реєстрацію в електронній формі. Так, зазначене дозволить абоненту пройти реєстрацію з використанням альтернативних засобів електронної ідентифікації особи", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, оновлений Порядок запроваджує реєстрацію абонентів, які не є громадянами України.

"Для зручності значно розширено перелік документів, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи, абонент повинен подати оператору, провайдеру телекомунікацій при реєстрації", - пояснили в НКРЗІ.

Нагадаємо, НКРЗІ опублікувала цінові пропозиції учасників тендеру на отримання 4G-ліцензій в діапазоні 2600 МГц.