ua en ru

У ОРЛО загрожують відібрати житло переселенців і передати його бойовикам

У ОРЛО загрожують відібрати житло переселенців і передати його бойовикам Фото: населений пункт Мар'їнка на Донбас (РБК-Україна)

МінТОТ ініціює залучення міжнародних механізмів для захисту права власності громадян

Окупаційна адміністрація на території окремих районів Луганської області загрожує відібрати житлові приміщення осіб, які тимчасово покинули територію області, і передати їх членам незаконних збройних формувань. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на МінТОТ.

У зв'язку з цим відомство ініціює залучення міжнародних механізмів для захисту права власності і кримінальне переслідування осіб, причетних до прийняття рішень щодо незаконного позбавлення права власності цивільного населення.

У відомстві зазначають, що такі дії є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права. Голова МінТОТ Вадим Черниш зазначив, що забезпечення прав і свобод, вирішення гуманітарних питань відповідно до положень Женевської Конвенції покладається на окупаційну владу.

Нагадаємо, 9 жовтня президент Петро Порошенко підписав закон України "Про внесення змін до закону України "Про житловий фонд соціального призначення" щодо умов забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб.