ua en ru

Оргкомітет Олімпіади-2018 назвав перебільшенням страх перед атакою КНДР

Оргкомітет Олімпіади-2018 назвав перебільшенням страх перед атакою КНДР Фото: Олімпіада-2018 (twitter.com/pyeongchang2018)

Країни розділили досить давно

Президент організаційного комітету зимових Олімпійських ігор 2018 року в Пхенчхані Лі Хі Бом назвав перебільшенням страх перед атакою КНДР на Південну Корею під час проведення змагань. Про це повідомляє AFP news agency.

"Корею розділили не вчора, а в 1945 році. Південна Корея провела кілька дуже безпечних і надійних в плані охорони спортивних заходів. Пхенчхан - не виняток", - сказав Лі Хі Бом, назвавши страхи перед можливою атакою КНДР "свого роду перебільшенням".

Пхенчхан, де з 9 по 25 лютого 2018 року відбудеться Олімпіада, знаходиться в 80 км від кордону з КНДР.

Раніше спортивні чиновники Франції, Австрії, Німеччини висловили стурбованість щодо безпеки атлетів в зв'язку з ростом напруженості на Корейському півострові через активний розвиток КНДР своєї ракетно-ядерної програми. У свою чергу, глава МОК Томас Бах заявив ще у вересні заявив, що немає ніякої загрози безпеки на Іграх в Пхенчхані.

Нагадаємо, президент Південної Кореї Мун Чже Ін гарантував Міжнародному олімпійському комітету (МОК) повне забезпечення безпеки під час проведення Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані.