ua en ru

Організація "Комунікація для змін" спростувала фінансування Ахметовим PR-кампанії Кабміну

Організація "Комунікація для змін", яка підтримувала й організовувала комунікаційну підтримку інвестиційного форуму в Києві Support for Ukraine, не працює ні з однією українською організацією як джерелом коштів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав її співзасновник Олександр Харченко, коментуючи поширену народним депутатом Сергієм Лещенком інформацію про витрати прем'єр-міністра Арсенія Яценюка на власний піар.

Зокрема, експерт відзначає, що організація розробляла і організовувала також кілька інформаційних кампаній: по децентралізації, енергоефективності, енергетичній незалежності, субсидіях, підтримці переселенців, малого та середнього бізнесу для уряду, а не особисто для прем'єра.

"У Вашингтоні наші партнери з компанії APKO підтримували не прем'єра, а Форум, на якому Україну представляли всі ключові міністри уряду - і де, в тому числі завдяки нашим зусиллям і зусиллям APKO, вдалося домогтися потужної медіа підтримки події", - йдеться в повідомленні Харченка.

Він також спростовує будь-яку причетність до фінансування олігарха Ріната Ахметова.

"Не маю ніякого відношення до пана Ахметова. Більше того, якби народний депутат був більш уважним, то побачив би, що місце моєї основної роботи - "Центр досліджень енергетики" - був заснований раніше, ніж енергетична компанія Ахметова", - говориться в повідомленні.

Радник міністра інформаційної політики, спеціаліст комунікаційного ринку Іветта Делікатна на своїй сторінці в Facebook назвала пост Лещенка "відвертим, нічим не обґрунтованим наклепом на команду і ті зусилля, які робляться, щоб допомогти уряду з комунікаціями".

За її словами, інформація про зв'язки з Ахметовим є незрозумілою інсинуацією.

Експерти відзначають, що також планується супровід урядових Форумів, що відбудуться в Берліні, а потім у Парижі.