ua en ru

Організаторам олімпіади в Ріо відмовили в додатковому кредиті

Організаторам олімпіади в Ріо відмовили в додатковому кредиті Фото: літні Олімпійські ігри 2016 в Ріо-де-Жанейро (olympic.org)

Дефіцит оргкомітету літніх Ігор-2016 становить близько 30 млн євро

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відмовився надати організаторам літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро додатковий кредит на покриття решти дефіциту коштів. Про це повідомляє Deutsche Welle.

За його відомостями, президент національного олімпійського комітету Бразилії Карлос Артур Нузман, одночасно очолює оргкомітет Олімпіади в Ріо, на зустрічі в кулуарах засідання МОК у Лозанні не зміг надати керівництву міжнародного комітету необхідних деталей і гарантій з боку держави.

Дефіцит оргкомітету літніх Ігор-2016 становить близько 30 млн євро, повідомив прес-секретар оргкомітету Маріо Андрада. Організатори Олімпіади знову звернулися до МОК з проханням про фінансову допомогу, оскільки через брак коштів, викликаної глибокою економічною кризою в Бразилії, Ріо-де-Жанейро і однойменний бразильський штат не здатні виконати фінансові зобов'язання на суму понад 26 млн євро.

У свою чергу керівництво МОК в офіційній заяві вказало, що всі його фінансові зобов'язання перед оргкомітетом у Ріо виконані в повному обсязі. На проведення Олімпіади і Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро в 2016 році МОК виділив 1,34 млрд євро у вигляді прямих інвестицій і по каналах спонсорів.

Бюджет Олімпіади в Ріо, згідно з останніми даними, становив у перерахунку 11 млрд євро.

Нагадаємо, міжнародний олімпійський комітет (МОК) за підсумками повторного тестування виявив позитивні допінг-проби у 110 спортсменів, у тому числі 63 володарів медалей Олімпійських ігор 2008 і 2012 років.