ua en ru

В ОРДЛО не виконують своїх зобов’язань стосовно розмінування і проведення ремонтних робіт, - Оліфер

В ОРДЛО не виконують своїх зобов’язань стосовно розмінування і проведення ремонтних робіт, - Оліфер Фото: Дарка Оліфер (youtube.com-ictv

В ОРДЛО гарантували безпеку лише за однією з 40 заявкою щодо ремонтних робіт на Донбасі

Представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) гарантували безпеку лише за однією з 40 поданих українською стороною заявкою щодо ремонтних робіт на Донбасі. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в групі, другого президента країни Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Ми також акцентували на незадовільному виконанні з боку ОРДЛО своїх зобов’язань стосовно розмінування і проведення ремонтних робіт на критичних об’єктах цивільної інфраструктури. Так, починаючи з 1 січня 2018, українська сторона СЦКК відправила на адресу СММ ОБСЄ 40 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт. Водночас, інша сторона дала гарантії безпеки лише в одному випадку", - повідомила Оліфер.

Крім того, Оліфер зазначила, що в рамках засіданні контактної групи обговорювалось питання щодо перешкоджання роботі спостерігачів місії ОБСЄ на Донбасі.

"Серед хронічних проблем, з якими стикається СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території українського Донбасу, є системне перешкоджання роботі спостерігачів, що не дозволяє Місії ефективно виконувати функції моніторингу і верифікації безпекової ситуації в зоні конфлікту. Насамперед це стосується районів поблизу українсько-російського державного кордону", - йдеться у повідомленні.

Оліфер додала, що впродовж "Різдвяного" перемир’я спостерігачі ОБСЄ 44 рази стикались в ОРДЛО з необґрунтованим обмеженням доступу, а на підконтрольній уряду України території місія зафіксувала лише 3 подібних випадки.

Українська сторона вкотре звернула увагу на неналежне виконання Росією як стороною конфлікту на Донбасі домовленості ТКГ...

Опубліковано Даркою Оліфер 31 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наступне засідання контактної групи у Мінську відбудеться 14 лютого.