ua en ru

Орбан виступає за  негайне надання українцям безвізового режиму з ЄС

Орбан виступає за  негайне надання українцям безвізового режиму з ЄС Фото: Віктор Орбан

Орбан також наголосив на підтримці територіальної цілісності України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступає за негайне надання українцям безвізового режиму з Європейським союзом. Про це він заявив в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком у рамках участі у розширеному саміті Європейської народної партії на Мальті, передає прес-служба українського президента.

"Прем’єр-міністр Орбан наголосив на підтримці територіальної цілісності України та негайного надання українцям безвізового режиму з Європейським союзом", - сказано в ньому.

Так, сторони обмінялися думками з актуальних питань двосторонніх взаємин. Під час зустрічі було відзначено важливість активізації двостороннього політичного діалогу на вищому рівні.

Порошенко висловив занепокоєння заявами угорських урядовців про створення окремих територіальних автономій.

Співрозмовники обговорили також питання розширення співробітництва України з країнами "Вишеградської четвірки" під час головування у групі Угорщини, яке розпочнеться 1 липня 2017 року.

Крім того, увагу було приділено питанню протидії російській агресії на Донбасі. Сторони обговорили питання збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Росії як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації мінських домовленостей та повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Президент України також запросив Орбана відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, посол Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі сподівається, що безвізовий режим для України запрацює до кінця червня.