ua en ru

Оприлюднено заяву головного рабина Києва та України Моше Реувена Асмана

"Сьогодні, коли Україна тільки починає заліковувати рани трагічних подій, коли поранені досі в госпіталях , коли ще не висохли сльози на очах матерів, що оплакують чоловіків, синів і дочок, які загинули в минулі тижні, - я закликаю єврейську громаду України згуртуватися і докласти максимум зусиль, для того щоб допомогти всьому Українському народові вистояти в цей нелегкий час , і якомога швидше відновити країну, зробивши її процвітаючою державою.

На жаль, існують сили, які зацікавлені в дестабілізації ситуації і охочі сіяти різного роду провокації.

Останнім часом деякі зарубіжні видання від мого імені або про мене робили недостовірні, а іноді попросту помилкові і відкрито провокаційні заяви щодо моїх висловлювань з приводу єврейської громади України, обстановки в Україні а також , що порочать моє ім'я.

Тому , я звертаюся до всіх ЗМІ з проханням не сіяти паніку , не спекулювати на що відбулися і відбуваються події в країні, і тим самим, не провокувати своїми не обдуманими статтями та висловлюваннями антисемітські настрої.

Мою офіційну позицію можна дізнатися на сайті єврейської громади за адресою: http://sinagoga.kiev.ua/

Заявляю , що всі ми - єврейська громади України - єдине ціле, і готові внести свій внесок у розвиток і процвітання Української держави.

Миру і благополуччя в наші будинки,
Браха веацлаха!
З благословенням,
Головний рабин України Моше Реувен Асман"