ua en ru

Кабмін оприлюднив розпорядження про нові санкції проти Росії

Кабмін оприлюднив розпорядження про нові санкції проти Росії Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Розпорядження набирає чинності з дня його опублікування

Кабінет міністрів України оприлюднив розпорядження №808 "Про розширення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів для ряду фізичних і юридичних осіб Російської Федерації. Відповідний документ опублікований на сайті уряду в середу, 12 серпня.

"У зв'язку з триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України, сприянням та фінансуванням нею терористичної діяльності в Україні, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території, численних людських жертв, завдало значні майнові та фінансові потерм Україні і несе реальні і потенційні загрози національним інтересам і національній безпеці та суверенітету, відповідно до частини першої статті 5 Закону України "Про санкції" та в додаток до розпорядження Кабінету міністрів України від 11 вересня 2014 р. № 829 схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів", - сказано в документі.

Документ доручає Міністерству закордонних справ після вступу в силу відповідного рішення РНБО України подати інформацію компетентним органам ЄС, США і інших держав з метою розгляду ними питання про введення аналогічних санкцій.

Розпорядження набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше сьогодні міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив про те, що Кабінет міністрів України схвалив новий пакет санкцій відносно Росії.

Нагадаємо, уряд України 11 вересня 2014 р. прийняв перше розпорядження (№829-р) про введення санкцій. Зокрема, заборони стосувалися в'їзду на територію України, виведення капіталу за межі України, участь в приватизації, заборони експорту до Російської Федерації товарів військового призначення та подвійного використання.