ua en ru

Опубліковано санкційний "список Савченко"

Опубліковано санкційний "список Савченко" Фото: Надія Савченко

У список увійшли, зокрема, голова ФСБ Росії і голова слідчого комітету росії РФ

Санкційний "список Савченко", в який потрапили 46 осіб, опублікувало на своєму сайті видання "Радіо Польща".

У списку, що має назву "Пропозиції щодо списку осіб, відповідальних за незаконне утримання Надії Савченко", Україна внесла голову ФСБ Росії Олександра Бортникова, голови Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна, російських слідчих, прокурорів і суддів.

У списку також два громадянина України - глава так званої "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький і один з лідерів ЛНР Валерій Болотов.

Крім того, до списку прикріплений перелік "українських громадян, яких Росія незаконно утримує на своїй території". Він включає 11 прізвищ, серед яких, зокрема, Надія Савченко, Микола Карп'юк, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олександр Костенко та інші.

Опубліковано санкційний "список Савченко"

Фото: список українців, незаконно утримуваних в РФ

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко передав санкційні пропозиції України проти осіб, які сфабрикували справу проти Надії Савченко президенту Європарламенту Мартіну Шульцу під час зустрічі в Брюсселі.

У той же час, у Кремлі вважають, що "списку Савченко" не існує.

"Ніякого "списку Савченко" ні, давайте з цього виходити. Тож годі й говорити на цей рахунок. Тут поки немає предмету для якихось коментарів.", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.