ua en ru

Опитування: на президентських виборах у США більшість виборців проголосували б за Сандерса

Опитування: на президентських виборах у США більшість виборців проголосували б за Сандерса Фото: Берні Сандерсу симпатизує більшість американців

Дональд Трамп посів останнє місце за результатами цього опитування

У США на президентських виборах 2016 року за демократа Берні Сандерса готові проголосувати (або не виключає такої можливості) більше американців, ніж за будь-якого іншого з решти учасників передвиборної гонки. Про це свідчать дані опитування, проведеного Associated Press і GfK, передає "Голос Америки".

Так, Берні Сандерсу віддають перевагу 62% респондентів, з них 21% точно збирається голосувати за Сандерса, а 41% - готові розглянути таку можливість.


Хілларі Клінтон, яка випереджає Сандерса в боротьбі за висунення кандидатом від демократів, посіла за результатами цього опитування друге місце - загалом її б обрали 50% виборців.

Республіканці Тед Круз і Джон Кейсик набрали по 43%, а лідирує серед республіканців Дональд Трамп зайняв останнє місце з 35% голосів.

При цьому Трамп виявився лідером в категорії кандидатів, за яких респонденти точно не збираються голосувати - його назвали 63% учасників опитування.

Учасники опитування також відповіли, за кого б вони проголосували на гіпотетичних загальних виборах, на яких боротьба розгорнулася б між Клінтон і Трампом: 43% респондентів сказали, що їх погляди з важливих питань краще відображає Клінтон, а 30% вибрали Трампа.

В опитуванні, яке проводилося з 31 березня по 4 квітня, взяли участь 1 076 осіб.

Нагадаємо, національне онлайн-опитування, проведене у Сполучених Штатах 4-8 квітня, показало, що 42% республіканців підтримують претендента на висунення кандидатом в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, а від Демократичної партії лідирує Хілларі Клінтон - її підтримують 53% демократів.