ua en ru

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу "Інноваційний прорив 2011"

Оргкомітет Всеукраїнського конкурсу "Інноваційний прорив 2011. Рік інформаційних технологій" визначив переможців конкурсу в п'яти номінаціях і оголосив переможця конкурсу, який буде нагороджений поїздкою в Кремнієву долину (штат Каліфорнія, США), повідомляє прес-служба проекту.

У номінації "Успішний старт інноваційного проекту" переможцем став Артем Яремчук з проектом Kitapps - бізнес-додатком для iPhone і Android. У цій номінації також були представлені проекти ActiveGift Артема Сухорослова, MedMe Дмитра Гензіцкого, інформаційна система газоаналізатора ITGAS (IT GasAnalyzer System) Віталія Зубаря, прилад для діагностики атеросклерозу Diagnosticsoftheatherosclerosis Дмитра Мельніченко. Диплом переможцеві вручила Президент Міжнародного Інституту Менеджменту Ірина Тіхомірова. Також переможець отримав сертифікат на навчання в Міжнародному Інституті Менеджменту на суму п'ять тисяч гривень.
У номінації "Перспективний інноваційний проект" переміг Філіпп Духлій з проектом браузерной розрахованої на багато користувачів соціальної гри CIVIA online. У цій номінації висувалися також проекти Валерія Арджеванідзе "Ліжко лікувально-опікове", Віталія Солдатенко "інтернет-платформа з сервісами беспосреднического і моментального кредитування приватних осіб". Диплом і один мільйон показів банера на сайті rbc.ua переможцеві в номінації вручив Генеральний директор інформаційного агентства "РБК-Україна" Йосип Пінтус.
Переможцем номінації "Краща інноваційна ідея" став Олег Фоменко з проектом "Розважальні застосування для мобільних платформ iOS і Android". Іншими номінантами були проекти Данила Тонкопія "Best.ua - всеукраїнська книга відгуків", Ігоря Верби "Розумна пігулка з проінсуліном", Олександра Кесарійського "Індикатор часу". Переможця в номінації привітала заступник головного редактора фінансово-аналітичного тижневика "Інвестгазета" Ірина Чернявськая і вручила підписку на видання.
Проект "Промисловий зразок магнітного реактора для синтезу противопухлинного багатофункціонального магніточутливого комплексу" розробника Валерія Орла переміг в номінації "Інноваційний потенціал України". На отримання перемоги в номінації також висувалися проекти "CleanWater - вимірник якості питної води" Владислава Цигоди, "Розробка універсальної системи збору даних і обліку споживання енергетичних ресурсів об'єкту з використанням технології безпровідних сенсорних мереж" Марини Вольвач, "Освітній інтернет-портал для учнів" Олександра Олеференко, "Іонна акустична система -компактний гучномовець без мембрани, електричного розряду і корпусу" Максима Чижова. Диплом переможцеві вручив Олексій Кредісов - генеральний директор компанії Ernst&Young.
Переможцями в новій номінації GrandReserveстали проекти, які жюрі визнало дуже перспективними, але такими, що вимагають доопрацювання. Дипломами конкурсу були відмічені проекти "Ліжко лікувально-опікове" Валерія Арджеванідзе, "Розумна пігулка з проінсуліном" Ігоря Верби, "іонно-акустична система -компактний гучномовець без мембрани, електричного розряду і корпусу" Максима Чижова. Переможців в номінації нагородив директор компанії INVISIBLECRM Влад Воскресенський.
Заступник глави Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко нагородив спеціальною премією КМДА проекти, які є найбільш соціально-значимими при їх практичній реалізації: "Розумна пігулка з проінсулином" Ігоря Верби, "Ліжко лікувально-опікова" Валерія Арджеванідзе, "Промисловий зразок механомагнітного реактора для синтезу противоопухлинного багатофункціонального магнитночутливого комплексу" Валерія Орла.
Переможцем конкурсу став проект Kitapps (kitapps.com) -бізнес-додаток для iPhone і Android. За допомогою KitApps власники бизнесу зможуть самостійно створювати додатки для iPhone і Androidс мінімальними витратами, в короткі терміни і в найбільш зручному для себе вигляді.
Переможця конкурсу поїздкою в Кремнієву долину (штат Каліфорнію, США) нагородив генеральний партнер конкурсу -председатель наглядової поради компанії "Октава Капітал", засновник компаній "Інком" і "Датагруп" Олександр Кардаков.
Всеукраїнський конкурс "Інноваційний прорив 2011. Рік інформаційних технологій", організований компанією GlobalManagementChallenge, цього року проходить під егідою Олександра Кардакова і за підтримки КМДА. Конкурс проводиться з 2009 року, цього року на конкурс було подано 179 заявок від українських інноваторів в п'яти номінаціях. Для розробників-півфіналістів була проведена повчальна програма, результатом якої є підготовка ExecutiveSummary - звідного резюме проекту, по своїй структурі і формі призначене для інвестора. Разработчики-фіналісти презентували свої проекти експертному жюрі під час road-show. Переможець конкурсу нагороджується поїздкою в Кремнієву долину (США, штат Каліфорнію), де зможе представити свій проект венчурним інвесторам зі всього світу.