ua en ru

Опозиція вимагає заслухати звіт Захарченка в парламенті по справі про згвалтування в Миколаївській обл

Опозиція вимагає заслухати звіт міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка у Верховній Раді України (ВР) з приводу справи про згвалтування мешканки Миколаївської області. Про це в ході пленарного засідання заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Я особисто звертаюся до голови Верховної Ради України і фракції Партії регіонів ... Міністр внутрішніх справ України Захарченко - це ваш ставленик. Тому, якщо ви хочете, щоб парламент сьогодні працював, знайдіть і в терміновому порядку забезпечте появу міністра в парламенті із звітом. .. Ми вимагаємо звіту міністра Захарченка, чому сьогодні міліція гвалтує", - заявив він.

Яценюк вважає безпрецедентним факт згвалтування представниками правоохоронних органів молодої дівчини в Миколаївській області: "Перевертні в погонах Захарченко в Миколаєві спочатку гвалтують, потім вбивають ... Сьогодні така ситуація по всій країні".

Глава фракції "Удар" Віталій Кличко у свою чергу заявив, що виступає за відставку Захарченко: "Міністр МВС має прийти сьогодні до парламенту і відзвітувати по гучному випадку із згвалтуванням у Миколаєві, а й за всіма фактами протиправних дій правоохоронних органів по всій країні. Ми бачимо, що останнім часом таких фактів все більше. Тільки за останній тиждень було зафіксовано факти нападу на журналістів, побиття в Первомайську ... І все це за участі міліції ", - заявив він.

Кличко впевнений, що тут мова повинна йти не тільки про відставку міліційного складу: "Правоохоронні органи перетворюються на злочинні угруповання ... За це персональну відповідальність повинен нести особисто міністр Захарченко".

Раніше Захарченко відсторонив від займаної посади начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка і керівник Врадіївського райвідділу міліції.