ua en ru

Опозиція вимагає від Кабміну подання проекту держбюджету-2014

Опозиція вимагає подання проекту бюджету на 2014 рік. Про це на брифінгу заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для початку ми повинні побачити проект бюджету", - сказав Яценюк.

Цю вимогу підтримали глави "Свободи" Олег Тягнибок та "Удару" Віталій Кличко.

Яценюк спростував інформацію про отримання Україною кредиту у розмірі 8 млрд долл. І не виключив, що Президент може підписати угоду з Митним союзом.

"Якщо Янукович спробує підписати який-небудь договір про приєднання до Митного союзу, ми попереджаємо, що це вже буде зовсім інша хвиля", - сказав Яценюк.

Також він заявив, що уряду не вистачає 40 млрд грн для виплат до кінця 2013 р.

"За нашою інформацією не вистачає 40 млрд грн для виплати пенсій і зарплат. За нашою інформацією, вже через кілька тижнів Україна в такій ситуації може впасти в дефолт", - заявив він.

Опозиція вимагає від прем'єра Миколи Азарова і голови Нацбанку Ігоря Соркіна представити чіткий план виходу з економічної кризи.

"Тому ми в терміновому порядку вимагаємо від Азарова, який працює, він проводить засідання Кабміну, його заяви про те, що це не так, не правда, розповість, що він буде робити. Ми вимагаємо від голови Нацбанку вийти і розповісти, як не обвалити національну одиницю, ми вимагаємо чіткого плану виведення з цієї ситуації", - сказав Яценюк.