ua en ru

Опозиція зробить все можливе, щоб ВР не прийняла закон про кримінальну відповідальність за наклеп, - Томенко

Українська опозиція зробить все можливе, щоб Верховна Рада України не прийняла закон про кримінальну відповідальність за наклеп. Про це заявив голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, депутат від фракції "Батьківщина" Микола Томенко, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

За його словами, у разі введення норми про наклеп, до кримінальної відповідальності притягуватимуть журналістів та опозиціонерів списками.

"Чиновники на місцях сьогодні включилися в боротьбу з незалежними ЗМІ або громадськими діячами, які турбують їх своєю критикою. Тому це торкнеться, в першу чергу, журналістів та громадських діячів на місцевому рівні", - зазначив Томенко.

Тому він вважає, що ініціатива першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна повернути кримінальну відповідальність за наклеп - це удар не лише проти опозиційних політиків, але, перш за все, проти журналістів і громадських діячів.

"Виходячи з того, в якому стані перебувають сьогодні правоохоронні органи та судова система України, після прийняття такого рішення в багатьох регіонах глави обласних і районних державних адміністрацій списками будуть ініціювати кримінальну відповідальність за так званий наклеп", - повідомив Томенко.

Читайте також: Законопроект про наклеп скасовано: Резонансний документ відхилений голосами 349 депутатів