ua en ru

Опозиція перевірить відомості про подвійне громадянство Корнацького та його участь у виборах до Держдуми РФ, - Турчинов

Керівництво партії «Батьківщина» перевірить відомості про подвійне громадянство Аркадія Корнацького та його участь у виборах до Держдуми РФ. Про це заявив один з лідерів «Батьківщини» Олександр Турчинов, коментуючи відповідну інформацію, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми обов'язково перевіримо таку інформацію. Я обіцяю», - сказав Турчинов.

Його колега по фракції Андрій Павловський зазначив, що якщо факт подвійного громадянства Корнацького підтвердиться, то він не зможе балотуватися на повторних виборах на окрузі №132 (Миколаївська обл.). Зазначимо, сьогодні Корнацький розглядається як можливий кандидат від об'єднаної опозиції по даному округу

«СБУ і міліція повинні перевірити цю інформацію. Але я скажу, що десь третина депутатів мають подвійне громадянство. Як правило, це громадянство Ізраїлю. Якщо це правда щодо Корнацького, то це неприємно. Поки що потрібна перевірка », - пояснив Павловський.

Зазначимо, про подвійне громадянство Корнацького раніше повідомив ще один нардеп від «Батьківщини» Володимир Бондаренко. «Я одержав відомості, які говорять про громадянство Росії у Корнацького. Я не виключаю, що ця інформація може бути реальною ... Тому я дав завдання перевірити цю інформацію. Поки що на фракції не обговорювалося питання про те, кого потрібно висувати, чи будемо ми висувати саме Корнацького. Однозначно можу сказати, що ми повинні детально вивчити цю інформацію, тому що не можна допустити людей з подвійним громадянством, це заборонено законом. Тому ця інформація буде вивчатися і перевірятися», - сказав депутат.

Бондаренко додав, що виступає за зниження кількості представників бізнесу в парламенті, тим більше - в опозиції. «На таких людей потім дуже легко тиснути. Так, він займається агробізнесом. Ми пам'ятаємо Табалова з молочним бізнесом, чим це закінчилося», - резюмував Бондаренко.

Зазначимо, у громадській організації «Селянський фронт», що представляє інтереси Корнацького, заперечують, що у нього є подвійне громадянство. Також раніше повідомлялося, що в 1999 р. Аркадій Корнацький балотувався до Держдуми РФ.

Корнацький балотувався на останніх виборах до ВР по округу №132 в якості опозиційного кандидата. Згодом, через чисельні дії з боку опонентів Корнацького, суд прийняв рішення про неможливість встановлення результатів на окрузі №132. Дата позачергових виборів на окрузі №132 ще не призначена.

Читайте також: Корнацький повідомив про смерть директора своєї агрофірми