ua en ru

Опозиція просить ПАРЄ позбавити повноважень делегацію Верховної Ради України

Опозиція звернулася до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з проханням про позбавлення повноважень делегації Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина". ПАРЄ доручила регламентному комітету розглянути питання невизнання повноважень делегації Верховної Ради України.

18 січня до президента ПАРЄ Мевлюта Чавушоглу надійшов лист за підписом голови фракції БЮТБ Андрія Кожем'якіна та голови фракції НУНС Миколи Мартиненка, в якому вони просять усунути дисбаланс в українській делегації. У своєму листі БЮТБ та НУНС вказують на те, що три члени української делегації, які зазначені як представники опозиції, насправді не є такими і приєдналися до Партії регіонів.

Мова йде про Валерія Писаренка, Володимира Пилипенка та Олександра Фельдмана.
В кінці листа опозиція просить президента ПАРЄ не визнавати мандати трьох вищезазначених депутатів і поставити в порядок денний питання щодо позбавлення української делегації повноважень представляти Україну в ПАРЄ.

ПАРЄ починає офіційне розслідування і звертається за поясненнями до голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Нагадаємо, ПАРЕ в своїй грудневій резолюції по Україні висловила побоювання з приводу переслідування опозиційних лідерів.