ua en ru

Опозиція пропонує передати внутрішні війська Міністерству оборони

Народний депутат від фракції "Удар" Віктор Пинзеник пропонує передати внутрішні війська МВС Міністерству оборони України. Відповідний законопроект № 3765 "Про внесення змін до закону України "Про міліцію" щодо передачі внутрішніх військ МВС Міністерству оборони України" зареєстрований у Верховній Раді України.

"Існування збройних сил (внутрішніх військ) у складі МВС є нонсенсом . Збройні формування призначені давати відповідь на зовнішні виклики, зовнішні загрози. Факт існування внутрішніх військ дає підстави всім нам задатися простим питанням: з ким тоді збираються воювати внутрішні війська?", - заявив автор законопроекту Пинзеник.

Він також зауважив, що функцію дотримання правопорядку в країні має забезпечувати міліція, а не збройні сили, як би вони не називалися.

У зв'язку з цим законопроектом пропонується передати внутрішні війська до системи Міністерства оборони України з відповідним збільшенням граничної чисельності збройних сил України.

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок зареєстрували в Раді законопроект № 3733 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо недопущення побиття громадян та забезпечення їх конституційного права на свободу мирних зібрань)", який передбачає розпуск спецпідрозділу МВС України "Беркут".

Крім того, народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Ар'єв зареєстрував у ВР проект постанови № 3734 "Про заборону функціонування спецпідрозділу МВС України "Беркут".