ua en ru

Опозиція наполягає на внесенні урядом проекту бюджету-2014 на цьому тижні

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція наполягає на розгляді протягом поточного пленарного тижня проекту бюджету на 2014 р., проекту закону про прокуратуру, і низки законопроектів, що стосуються виборчого законодавства. Про це він заявив, виступаючи в парламенті, і пояснюючи, чому депутати з опозиції не голосують за затвердження тижневого порядку денного всупереч домовленостям у кабінеті голови ВР Володимира Рибака, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ставимо ключову вимогу: де Азаров з бюджетом... який забезпечує функціонування економіки України. Друге - де законопроект про прокуратуру? Це одне з ключових вимог наших європейських партнерів і народу України. Треба змінити обличчя прокуратури. Третє - ми вимагаємо створення спеціальної комісії з питань внесення змін до виборчого законодавства. А саме: закон про Центральну виборчу комісію, закон про вибори президента, закон про місцеві вибори і закон про парламентські вибори,... Бюджет, закон про прокуратуру і спеціальна комісія з реформування виборчого законодавства повинні бути в порядку денному поточного пленарного тижня", - сказав Яценюк.

У свою чергу голова фракції "Удар" Віталій Кличко заявив, що очолювана ним фракція вимагає, щоб сьогодні в 16 годин або, в крайньому випадку, завтра в парламенті із звітом про ситуацію в соціальній сфері відзвітувала міністр соціальної політики Наталія Королевська.

"Ми вимагаємо, щоб міністр соціальної політики прийшла сьогодні після обіду. Якщо сьогодні не вдасться прийти, хай прийде завтра. Ми не хочемо втрачати тиждень. ...Ми з задоволенням вислухаємо її і сьогодні, і в нас є додаткові питання... і в п'ятницю", - сказав Кличко.