ua en ru

Опозиція наполягає на щоденній роботі Ради до прийняття конституційної реформи

Опозиція наполягає на тому, щоб Верховна Рада працювала щодня до прийняття конституційної реформи.

Опозиція наполягає на тому, щоб Верховна Рада працювала щодня, поки не буде прийнята конституційна реформа. Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, виступаючи з місця в сесійній залі ВР.

"Ми наполягаємо, що парламент повинен засідати щодня. Не намагайтесь затягувати час, не вирішуючи проблему. Порядок денний уже затверджений українським народом - скасування диктаторських повноважень чинного президента, відновлення конституційного ладу в Україні і повернення влади українському народу", - заявив Яценюк.

Він також запропонував зробити перерву в роботі ВР до повернення Президента України Віктора Януковича з Сочі, де проходять його переговори з Президентом Росії Володимиром Путіним.

Також Яценюк наполягав, щоб Янукович прибув до парламенту і "дав вказівку своїй партії" проголосувати за повернення до Конституції 2004 р.

У свою чергу як заявив народний депутат від фракції "Удар" Павло Розенко,повинна Верховна Рада працювати в пленарному режимі принаймні три тижні поспіль.

За словами Розенка, крім ухвалення акту про повернення до Конституції 2004 р., Верховна Рада повинна ухвалити і інші рішення.

Він наголосив, що сьогодні так званий закон про амністію не припинив переслідувань і необхідно ухвалити новий закон. Крім того, за словами Розенко, необхідно ухвалити рішення, які дійсно відмінять диктаторські закони від 16 січня.

"Ми не повинні виходити з сесійної зали і робити перерви до того часу, поки тут ми не відповімо на всі запитання, які ставить перед нами суспільство. Тому "Удар" вимагає, щоб парламент працював без перерв три тижні", - сказав Розенко.